Snelle levering!
Gratis verzending boven €50,00, anders €4,95.
Klanten beoordelen ons met een 8,5/10 score
Groot en breed assortiment

e10 benzine motor of scooter doe de e10 check

  • Geplaatst op

Vanaf 1 oktober 2019 kun je (bijna) alleen nog maar E10 tanken (Euro95 E10) aan de pomp. E10 is de vervanger voor de Euro95 E5. De vervanger bevat meer ethanol en dat moet het CO2 gehalte in de lucht weer doen afnemen.

Vanaf 1 oktober 2019 kun je (bijna) alleen nog maar E10 tanken (Euro95 E10) aan de pomp.

Let-op: bij voertuigen met een eerste registratie  na 12 oktober 2018 is nabij de tankvulmond met een E10 sticker aangegeven of het voertuig E10 brandstof mag tanken.

Staat uw merk er niet tussen en wordt nabij de tankklep of in het instructieboekje niets gezegd over E10? Dan adviseren wij u, uw leverancier te vragen of uw voertuig geschikt is voor E10. Indien u niet weet of uw voertuig geschikt is voor E10, adviseren wij u een benzine E5 met zelfde of hogere octaangetal te tanken.

E10 is de vervanger voor de Euro95 E5. De vervanger bevat meer ethanol en dat moet het CO2 gehalte in de lucht weer doen afnemen.

 

Ons advies:

Blijkt uit de check dat de motor geschikt is, kijk dan nog even iets verder. Heeft je motorfiets een carburateur i.p.v. injectie kies dan ondanks de geschiktheid toch voor een premium brandstof.


Moet je een keer E10 tanken terwijl je voertuig daar eigenlijk niet geschikt voor is, geen nood, incidenteel kan het geen kwaad maar tank daarna wel weer de juiste brandstof en laat het voertuig met de E10 niet langere tijd staan.

U kunt ook gebruik maken van een brandstof toevoeging (uiteraard bij ons verkrijgbaar):

 

WAT IS NU E10:

E10 is eigenlijk gewone euro 95 maar in plaats van dat er maximaal 5% bio ethanol in de brandstof zit (wat nu vaak al het geval is bij de euro 95), is er maximaal 10% bio ethanol door deze benzine gemengd, vandaar dat ook de naam gewijzigd wordt.

De getallen 95 en 98 staan in de oude situatie voor het octaangehalte van de brandstof en niet voor het percentage bio ethanol. In premium brandstoffen zit dus ook vaak bio ethanol (5%).

Premium brandstoffen zijn wel duurder per liter maar daarentegen zal het rendement weer hoger zijn dan bij E10.

Doe voor jouw motorfiets de test via volgende link: E10 Check.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Voor orders boven €50,00

Retour garantie

binnen 14 dagen

Klanten beoordelen ons met een

8,5 /10